Маската и нейното развитие през годините

"Маската и нейното развитие през годините" е проект на читалище "Честолюбие-2010г." гр.Раковски. Финансиран е от Фондация "Пловдив 2019" като част от инициативата Пловдив европейска столица на културата 2019.

Период на реализация на проекта е 2018-2019 година, чрез три отделни етапа свързани с маската и маскрадните игри: проучване, работа на терен и представяне.

Усилията са насочени към символиката и благословеността на храната, психологията и символиката на детската игра, социалната традиция и история, психология на маската /от зооморфни и растителни материали/, каква е нейната роля и как се е променила в годините, като и в трите етапа насочваме усилия към търсене на общото и различното между българите католици от различни краища на България.

Проектът е свързан с активно участие на местната общност в дейностите чрез реализация на работилници, и предвид достъпността на читалището обръщаме основно внимание на участието на деца, младежи и хора с увреждания. 

В заключителния етап на проекта е предвидено страницата "Виртуалният дом на маската" да бъде цялостно завършена, а проектът да приключи през есента на 2019г. с концерт, работилници и местни гозби.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.